How About That? – Vellykket rufserock

How About That? – Vellykket rufserock

Beck, ja! Der kommer vi straks til det eneste reelle ankepunktet ved How About That?. Den er som skutt ut av rumpa på 1994-versjonen av den mannen. Det vil si utgaven av hipsterartisten som kom susende inn på den alternative rockscenen med det ballstyrige albumet Mellow Gold.

For akkurat som hos Beck er tekstene til Gisli til tider hysterisk morsomme, gitarene beundringsverdig skakke, og vokalen er slentrende selvsikker. Ikke dramatisk forskjellig fra ting vi har hørt før altså.

Men norsk-islendingen kommer unna med dette likevel. Rett og slett fordi han gjør det han er best på – og kun det! Og det helt uten å måtte skjule seg bak et slør av uvesentligheter og vidløftige visjoner om å forandre rocken. Gislis kandidatur som kløktig indierocker står fjellstøtt, til tross for tilbøyeligheten til å klenge seg til de løsningene forbildene har valgt med hell før han.

Som plate tjener How About That? på bruken av solide doser uhøytidlig humor og at den ikke trekker ut – verken i det vide eller brede. På sine snaue tre kvarter ristes det ut tretten gjennomførte låter preget av en selvtillit og humør som unektelig har vært litt savnet på her på berget.

Og da bør vi kunne si oss fornøyde egentlig. Debutanter som leverer en så robust, stilsikker, og på alle måter gledelig førstereisplate som i dette tilfellet, er det ikke mye annet å gjøre med enn å løfte to tomler i været…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.