Your New Best Friends – Variert oppfølger

Your New Best Friends – Variert oppfølger

Etter gullplate og over 150 konserter er bergensbandet nå ute med en svært variert oppfølger til debutalbumet A Special Album. Your New Best Friends har fått en særdeles variabel mottakelse i norsk presse. På den ene siden har man bergenserne, da spesielt BA, som naturlig nok trykker Ralphene til sitt bryst og gir topp karakter. På den andre siden av gjerdet, på østlandet, får albumet til tider hard medfart, blant annet i Dagbladet, som gir Your New Best Friends terningkast tre.

Panoramas vurdering havner et sted midt i mellom disse, og grunnlaget er som følger: Albumets første halvdel er udiskutabelt genialt. Åpningssporet Kill The Habit med Magnet på vokal er en utrolig vakker sak som knapt kan sammenlignes med Ralph Myerz’ rene elektrolåter. Likeså er Natasha ’75 og førstesingelen L.i.p.s.t.i.c.k. (med Ephemeras Christine Sandtorv på vokal) i høy klasse. På Dubspace bidrar Ralph selv (Erlend Sellevold) på vokal, noe som stort sett fungerer supert.

Fra låten So Me og utover skjer det en markant endring. De strukturerte sporene er satt til side, til fordel for mer eksperimentelle elektroniske elementer. De siste fem låtene passer i stor grad inn i kategorien bakgrunnsmusikk, noe som gjerne fører til at enkelte lyttere mister interessen.

Resultatet av disse to ulike seksjonene, hvis det er mulig å bruke en slik betegnelse, blir derfor en merkelig hybrid der Ralph Myerz And The Jack Heren Band viser to svært forskjellige sider av seg selv. Om man liker rock-og pop-Myerz, eller kanskje heller foretrekker elektro-Ralph, er helt opp til hver enkelt. Men enhver kommer garantert til å falle for minst fire låter på Your New Best Friends – uansett hvordan vi vrir eller vender på det…

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.