In Terms Of… – Strøken blåkopi

In Terms Of… – Strøken blåkopi

Når det først skal lages retropop, kan det saktens gjøres skikkelig. Det er ikke noe poeng å late med å gjøre slik bestefar gjorde. Da er det mye bedre å heller ta seg i kinnet og faktisk gjøre det på sin egen måte.

For dersom det er hva The Indikation har tenkt, så har de lykkes så det griner etter når de nå er her med sin debutplate In Terms Of…. For lydbildet de opererer i er ikke på noen måte ett de har snekret sammen på egenhånd. Omtrent slik som The Zombies og deres likemenn fyrte opp på sekstitallet. Og da er det snakk om en og annen låt som kan minne litt, men noe bortimot komplett plagiat.

Men vi som lyttere har heldigvis friheten til å velge. Enkelte vil utlukkende foretrekke ”the real deal” fra den gang da, mens andre gjerne låner øre til noen som gjør det samme som beatpop-heltene for førti år tilbake i tid. De som derimot er av den oppfatning at god pop er bra, helt uavhengig av hvem som står bak, hvor den er produsert og på hvilken tid det har skjedd, så er In Terms Of… en plate som det faktisk ikke er mulig å mislike.

Den gode følelsen av en tjuskete kjeller, fullproppet av tøffe håresveiser og spilleglede, er så tilstedeværende at vi kunne gitt hver og en disse gutta en god klem. Nettopp fordi dette ligner på alt som gjorde popmusikken så eventyrlig bra på sekstitallet, og ikke i det hele tatt på det som ødelegger hitlistene i våre dager.

Dette er likevel ikke mer spennende på noen annen måte enn at det kan nytes som underholdende og god popmusikk. For det he Indikation gjør på In Terms Of… er så til de grader gjennomført gammeldags og catchy at det må store ørepropper til for å unngå at rytmefoten setter i gang.

Resultatet er altså overveldende bra. Bandet har bare litt problemer å overgå det bestefedrene(?) gjorde. Men så prøver de ikke akkurat å fike opp sine egne forbilder ved å spille bedre enn dem heller. Og godt er det…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.