Xes Haereticum – Hurtigtoget kommer

Xes Haereticum – Hurtigtoget kommer

Det har etter hvert blitt vanskeligere og vanskeligere å finne frem i den store metalljungelen der ute. Antall utgivelser innen ekstremmetallsjangeren har eksplodert de siste årene, noe som naturlig nok fører til at det er mye søppel på markedet som må lukes ut. Enthroned er et av bandene som fortjener litt ekstra oppmerksomhet, da de ligger et hestehode foran mange av sine kolleger, både med hensyn til originalitet og låtkvalitet.

Det er mye spennende på Xes Haereticum, men det definitive høydepunktet er den syv minutter lange Seven Plagues, Seven Wrath (XES Revelation), som også inneholder ren vokal. Dette fungerer supert, og det er synd at Enthroned ikke har benyttet seg mer av dette. Spesielt fordi den grimme vokalen ikke er all verden å skryte av. Ellers blir enkelte spor overdrevent trommefokuserte. Det er greit nok at man kan spille trommer like raskt som fanden kan løpe, men det blir litt slitsomt i lengden.

Konklusjonen blir at svært mye bra metall å spore på XES Haereticum. Tre kvarters spilletid er litt i overkant av hva man klarer å fordøye på en gang, men flittig bruk av programmeringsknappen på CD-spilleren løser dette problemet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.