My Secret Lookalike – Altfor anonymt

My Secret Lookalike – Altfor anonymt

Kombinasjonen av alternativ country og pop med små elektroniske hjelpemidler er hva du får når Unknown Joe spiller opp. Altså nok et band fra Bergen som viser at miljøet der er en tett knyttet gjeng som ikke står i veien for å hjelpe hverandre.

Erik Fossen har på albumet My Secret Lookalike fått med seg folk fra flere ulike band. Alle sammen er godt kjente i vestlandets hovedstad og de spiller på denne platen en form for countrypop. Det er ikke direkte nyskapende, men har potensiale til fenge i enkelte kretser.

I hovedsak blir vi presentert for rolige melodier. Men her og der brukes små virkemidler som krydrer godt, eksempelvis Beach Boys-aktige harmonier på Everyone Tells Me. Åpningssporet The Last Lost Song er en fortreffelig ballade, mens Happy Pants er en uptempo poplåt som lurer frem smilebåndet.

Unknown Joe finner så absolutt ikke opp kruttet og inspirasjonskildene kommer klart frem i lydbildet. Av disse er ikke navn som Wilco og Neil Young til å komme unna, men en kan også ane mer alternative band som Pavement bak steelgitarer og nylonstrenger på denne platen.

Låtene holder et helt OK nivå jamt over, men heller ikke mer. Det samme må kunne sies si om vokalen til Fossen. Det blir ikke bedre enn akkurat passe behagelig. Det lille ekstra som kunner gjort Unknown Joe til noe annet enn bare ett av mange tilsvarende band savnes . Det hjelper heller ikke med en leken og god produksjon som involverer både strykere og blåsere når basisen i albumet kommer til kort.

Ukjente Joe vil nok ikke kommer så veldig frem i rampelyset med My Secret Lookalike, til det blir det hele noe anonymt. Resultatet låter riktig nok fint, men det er også av typen produkter som er lett å glemme,

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.