Greatest Hits – For mye av for lite

Greatest Hits – For mye av for lite

Goldie Lookin’ Chain er en av disse gruppene som blir klappet frem og hauset opp av britisk musikkpresse som noe det virkelig er verdt å låne øre til. Med sine overmorsomme tekster, catchy beats og generelt fjollete fremtoning, er de som slags negativ av hva som oppfattes som ”real”.

Nå er det ikke slik at det er pressende nødvendig å være så veldig ”real” i alt man fortar seg. Trekkes det for langt blir hele uttrykket mer klovnete enn godt. På en annen side finnes det en mellomting mellom å være teit og å være ekte til beinet. Goldie Lookin’ Chain bommer i så måte på dette, og ender istedet opp med å fremstå som en gjeng posører – innpakket i smekre popbeats.

I fraværet av strukur skorter det ikke på øyeblikk å heve seidelen til her. Resultatet er lett underholdene, men alle låtene går like lett inn i det ene øret som det går ut av det andre. Singelen Guns Don’t Kill People, Rapers Do er det beste enkeltinnslaget på en skive som isteden for å være morsom, egentlig bare blir slitsom og heseblesende å forholde seg til.

Dersom målet er å kjøpe seg opp på hip hop med glimt i øyet og med gode beats, er det langt bedre å kjøpe den første langspilleren til California-gruppen Ugly Duckling. Den har taklet tidens tann utmerket, og er derfor fortsatt vel verdt en sjekk. Goldie Lookin’ Chain derimot, gjør det ingenting om å glemmer så snart denne anmeldelsen er ferdiglest…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.