Would You Please Welcome Christer Knutsen – Klassisk pop på sitt beste

Would You Please Welcome Christer Knutsen – Klassisk pop på sitt beste

Stavangers kommende store sønn har i den siste tiden gjort seg bemerket i flere musikalske sammenhenger. Foruten hans innsats i Tumbleweed har han ellers hatt mer enn en finger med i diverse prosjekter. Som for eksempel som medlem i bandet som spilte på Johnny Cash-tributen i Oslo Botsfengsel og som slidegitarist på Thomas Dybdahls låt From Grace.

Christer Knutsen kan sitt fag. Han revolusjonerer neppe musikkverden med Would You Please Welcome Christer Knutsen, men leverer elleve glimrende egenkomponerte poplåter med mer enn en fot innenfor countryrocken.

Her finnes tydelige referanser til navn som Gram Parsons, The Wondermints i den elegante powerpoperen Here’s The Sun, Uncle Tupelo i Watching You Steal My Pain og de tre aktørene Tom Petty, Dwight Twilley og Matthew Sweet som alle kan spores i On Her Way Back Home (neste singel ut, kanskje?). Alle disse bidragene er levert med Knutsens særegne og småhese stemme som evner å formidle den rette varmen i låtene.

Dette er stor låtskriverkunst. Enten det er snakk om såre ballader eller røffe uptempo-låter med refrenger plukket direkte ned fra refrenghimmelen, snakker vi om en kar som har lyttet til de rette folkene. Han har også tydelig tatt lærdom av det han har hørt, uten at vi på noen måte snakker om plagiering.

Det er også verdt å nevne hans fabelaktige backingband, bestående av stødige musikere som Rune Helland på gitar, steel og mandolin, Pål Hausken på bass og trommeslager Magne Vestrum. I tillegg bidrar de flotte stryker- og blåserarrangementene til å heve låtene.

Christer Knutsen leverer med Would You Please Welcome Christer Knutsen ypperlig klassisk pop slik popmusikk skal og bør låte. La oss håpe at resten av popverden følger etter.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.