Melankolsk drama

Melankolsk drama

(Café Mono, Oslo – onsdag 26. januar 2004)
Foto: arkiv

Fotograf: Marte RognerudKvaliteten og underholdningsverdien på konserten varierte noe, heldigvis med klart stigende verdi. Nærmest som oppbyggingen til et klassisk gresk dramateater med et avsluttende klimaks. Bare så synd at konserten ikke var riktig lang nok til å ta seg slike kunstneriskfriheter.

Avventende innledning
Men etter den noe tamme og litt nølende innledningen der både Emmerhoff & The Melancholy Babies og deres tilhørere virket noe avventende i forhold til de første melankolske låtene, tok det seg etter hvert opp med den mer rocka Meltdown. Etter det virket det som om bandet hadde fått ristet løs og lokket frem den gode stemningen både på scenen og blant publikum.

Med Hammered Down og hiten Baby Sinister fra Loosebox fikk bandet sving på sakene og herfra og inn hadde de det hele under kontroll og Emmerhoff & The Melancholy Babies beviste at kan sine saker godt også live. Sammen med låten Sticks & Stones fra det nye albumet utgjorde dette en foreløpig topp for kvelden, før avslutningen og kveldens høydepunkt.

Hyllet Elvis
Det siste av kveldens to ekstranummer ble en hyllest til Elvis Presley som for noen uker siden ville ha fylt 70 år. Emmerhoff & The Melancholy Babies gikk av scenen etter å ha gjort en særpreget coverversjon av Kongens Let Yourself Go. Rett før det hadde de servert publikummet en annen eksklusivitet, Shake It, en låt som ikke er med på Electric Reverie men som muligens kommer på neste album. Det utgjorde en flott avslutning på det som etter hvert ble en riktig god konsert.

Fredag kveld spiller bandet på hjemmebane i Bergen, da er det konsert på Garage. Publikum kan glede seg.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.