Oslo Synthfestival 2004 – Kun for fansen

Oslo Synthfestival 2004 – Kun for fansen

Mange har fordommer mot synthmusikk. Det er lett å tenke at synthere er folk som brukte store deler av sin ungdomstid til å programmere musikk på Amiga’en, og er mer enn litt inne i musikken til Depeche Mode. De har dessuten en trang til å gå med mørke klær, helst av skinn, med spenner og nagler, og musikalsk plasserer de seg et sted mellom goth, industrimetal og black metal. Etter å ha lyttet igjennom denne samleplata bekreftes fordommene i enkelte tilfeller, mens andre bidrag fortjener å bli vurdert med et mer åpent sinn.

Dessverre er det langt mellom de sistnevnte biragene. Ali Baba med sin Accelerate, her en remix, er en positiv opplevelse. Act Of Confidence med Collapse And Change skal også nevnes, en drivende, mørk industrigoth låt i Rammstein land. Bitch Cassidy’s Test Driver starter lovende, men hengir seg snart til den svulstige, mannlige ”crooner” vokalen som er så typisk for både synth og goth musikk. Vel er dette et av særpregene ved musikkstilen, men særlig kledelig er det ikke.

Denne samleplaten blir som samleplater flest, veldig oppstykket og vanskelig å se som en helhet. Her er noen gode låter, men dessverre veldig mange som får det til å rykke i spoleknappen. Hvis platen er representativ for hvordan festivalen faktisk var så lykkes den jo 100%. Men sannsynligvis var det langt festligere å være på konsertene enn det er å høre på denne plata. Denne er egentlig bare egent for de som er hardcore synthere fra før av

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.