More Adventurous – Kan vokse inn i himmelen

More Adventurous – Kan vokse inn i himmelen

Som vanlig for Rilo Kileys produksjoner er det vokalist Jenny Lewis og gitarist Blake Sennett som står bak det meste av tekst og melodi. De fortjener også denne gangen skryt for resultatet.

More Adventurous varierer de musikalsk mellom indiepop, melodiøs pop og country på en leken og elegant måte. Denne variasjonen gjør platen spennende og utfordrende og lytteren overraskes stadig over de musikalske krumspringene bandet foretar seg. Og ikke en eneste gang skulle vi ønske at de hadde valgt annerledes.

Første låten, It’s A Hit, starter rytmisk og naivistisk med gladmusikk som bør glede alle pophjerter. For å bruke tekstforfatter Lewis’ egne ord: ”Det er ikke en hit, det er en ferie”. En ferie fra alt som er stressende og ubehagelig, en låt som gjør en glad og gir en inntrykk av å ha en grunn til det. Dette bør også bli – nettopp – en hit.

Neste låt fremføres med en energi og intensitet som hugger tak i en og driver en innover i Rilo Kileys fantastiske verden, inntil det tredje sporet kommer med en ny stemning, og et nytt musikalsk kapittel åpner seg. Det beste er som sagt at man blir aldri skuffet. Når man tror man vil ha mer av det samme legger de om kursen og leder lytteren inn i en ny verden man har enda mer lyst til å være i, man visste det bare ikke før de viste deg den.

Etter at halve platen er gjennomspilt kan enhver forledes til å tro at han eller hun har funnet et musikalsk mønster og blitt klok på bandets stil. For da kommer I Never og hever albumet ytterligere et hakk. Dette er en rolig, men emosjonelt ladet ballade av og med Jenny Lewis der hun med sin mektige sang tar pusten fra lytteren.

Etter dette følger bandet opp med like mange og like gode låter. Det etterlates ingen tvil om at de nådde sin målsetning om å lage sitt til nå beste album. Her er det bare å gratulere. Gleden ved å høre på en plate uten en eneste nedtur kan ikke overvurderes og More Adventurous er et album som bare blir bedre og bedre, det kan vokse inn i himmelen. En potensiell klassiker.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.