Sunday Nights – The Songs Of Junior Kimbrough – Råflott ettermæle

Sunday Nights – The Songs Of Junior Kimbrough – Råflott ettermæle

Ikke hørt om David ”Junior” Kimbrough, sier du? Plateselskapet som hadde Junior i stallen, Fat Possom, har sett seg lei på at denne flott musikeren ikke har fått sitt ettermæle opp på et ærefult nivå. Derfor har de trommet sammen et absolutt topplag fra rockens verden til å lage en tributeplate til den avdøde storheten.

Og når man sier topplag så mener man kremen av kremen. For på denne platen finner du sterke navn som blant andre Spiritualized, The Ponys, Blues Explotion, Pete Yorn, The Black Keys og Mark Lanegan. Felles for dem alle sammen er at de tar tak i Kimbroughs låtmateriale og tillegger dem sitt særpreg. Med et så variert utvalg av superartister blir dette også en plate som inneholder noe for nesten en hver smak.

Best av alle er kanskje, tro det eller ei, det gjenforente Iggy & The Stooges. De harver over oss med to versjoner av You Better Run som ettertrykkelig viser at selv om du er like gammel som en stein så trenger du ikke ligge stille som en. Da er det mye bedre å trekke på seg de strammeste buksene man har, rive av seg T-skjorten, kaste seg foran rock ’n’ roll-toget som om din siste time var kommet og skrike av full hals. Akkurat som du gjorde i 1970. Iggy, du er og blir et unikum!

Et annet spor som, nesten på egenhånd, gjør denne planten til et godt kjøp er Three Shams knallharde R’n’B-tolkning av Release Me. Det er mulig rocken har holdt på å ta kvelden, men det må ha vært før denne gruppen fikk si sin mening om saken. På nippet til å være ubeskrielig bra denne låta, med sin dansene harmonica, brautende vokal og hisse trommekomp.

At du ikke kjenner til David ”Junior” Kimbrough fra før av betyr ingenting. Dette er nesten sytti minutter med flott musikk, helt uavhengig av hva slags forhold du har til bluesmusikk som sjanger. Nesten så bra at det er lov å felle en tåre, men bare nesten.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.