The Window Was Open But The Smoke Wasn’t Moving – En bit av Oslos indieundergrunn

The Window Was Open But The Smoke Wasn’t Moving – En bit av Oslos indieundergrunn

Monzanos musikkstil er av typen indiepop med referanser til den amerikanske delen av sjangeren. Gjennom det meste av platen spiller de med en engasjerende nerve og driv, der de leker med og varierer musikkuttrykket sitt.

Ett av de heldige bidragene til dette er det vokale, hvor ikke minst Sjur Lyseids karakteristiske og lyse stemme passer godt til den noe lekende stilen. En stil som tidvis fremstår som naiv og tidvis er mer alvorlig.

The Window Was Open But The Smoke Wasn’t Moving er det seks jevnt over gode spor. Men det lille ekstra mangler, noe som slett ikke er uvanlig med debututgivelser. Det er bare litt ekstra irriterende, da de er så nære å trykke på de helt riktige knappene. Nærmest å lykkes med dette er de på åpningssporet Phonograph som er av det lystige slaget og på sistesporet The Sound of Frozen Milk, som er en noe mørkere og dvelende låt.

På denne EP-en har bandet gjort alt selv, fra innspilling til coverdesign. Distribusjonen av er, også det i god indietradisjon, noe enkel. Platen selges kun hos Big Dipper og platebutikken Tiger, enten fra butikk eller via nettet.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.