Tom Jones & Jools Holland – En liten overdose

Tom Jones & Jools Holland – En liten overdose

Jools Holland er svært kjent for sitt tv-show ”Later With Jools Holland” på BBC hvor han siden 1992 har invitert en rekke artister til å kose seg sammen med sitt storband. Gjestene inneholder såpass forskjellige navn som David Bowie, Tori Amos, Green Day, Scissor Sisters og Jackson Browne – bare for å nevne noen få av artistene som har gjestet showet opp gjennom årene.

På plata pløyer Jones og Holland seg gjennom gamle klassikere fra Count Basie, Charlie Rich, Jerry Lee Lewis og Howlin’ Wolf, i tillegg til låter de har skrevet sammen. Albumet er innspilt live i studio, noe som gjør at dette høres forfriskende ut – selv om plata kanskje alt i alt var morsommere å spille inn enn for lytterne å høre på.

Dette svinger tidvis noe voldsomt, men etter en time er det egentlig mer enn nok. Det skal ikke stikkes under en stol at arrangementene etter hvert blir for like. Nesten alle låtene er rundt 3-4 minutter lange og mange er like både i tempo og arrangement. Boogie-woogie-piano og storband låter ofte spenstig, men her lengter man etter mer variasjon underveis.

Heldigvis er det enkelte roligere låter innimellom som roer det hele ned. Et eksempel på dette er St. James’ Infirmary Blues som er en aldri så liten perle, en midtempo-låt med en flott melodi som skiller seg ut fra resten.

Det hele rundes av med en par ballader og en skikkelig rocker, men da har allerede kjedsomheten satt inn. Liker du tradisjonell rock’n’roll og r’n’b så finner du nok mye å glede deg over, de fleste andre vil muligens kjede seg en smule utover i dette albumet.

Ståle Aune Fjellstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.