This Is Music – The Singles 92-98 – Hyggelig samling

This Is Music – The Singles 92-98 – Hyggelig samling

De som ikke har et direkte nært forhold til gutta i det britiske bandet The Verve, vil sannsynligvis åpne ørene når hiten Bitter Sweet Symphony nevnes.

Denne ble ble sluppet som singel i forkant av albumet Urban Hymns i 1997 og står soleklart i spissen som bandets aller støste suksess. Låten er selvsagt inkludert her, sammen med blant annet The Drugs Don’t Work, en annen singelhit fra samme album.

Urban Hymns ble også bandets siste ordinære utgivelse, selv om flere av medlemmene har fortsatt en karriere i fellesskap eller som soloartister. Særlig er det Richard Ashcroft, frontfigur og vokalist i The Verve som har gjort seg særlig bemerket med sine utgivelser på egenhånd.

I denne samlingen har de klart å samle sammen flere godbiter. This Is Music – The Singles 92-98 inneholder til sammen fjorten av singlene gruppa ga ut i perioden 1992 til 1998. I 1999 var det definitivt slutt for The Verve, til manges store skuffelse. Samleplata kan imidlertid bli en solid trøst, for dette er slett ikke noe hastverksarbeide for å spe på slunkne popstjernekontoer.

Når det er sagt er The Verves samleplate likevel langt fra et virkelig «must». Bandet bidro riktig nok solid til britpopens historie på nittitallet, men veldig stor musikk kan dette neppe kalles. Enkelte bidrag har som kjent virket riktig fengende på radiolytterne andre halvdel av nittitallet, men noe særlig mer enn det kan ikke gruppen skryte på seg. Selv om nok spesielt mange britiske platekjøpere sannsynligvis vil være dypt uenige i akkurat dét.

This Is Music – The Singles 92-98 oppsummerer britpopperne helt greit altså, men som nevnt er ikke dette en milepæl i musikkhistorien.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.