Øker aldersgrensen i helgene

Øker aldersgrensen i helgene

Fra 1. juni innføres den nye loven som krever at alle byens utesteder kun tillater godt voksne gjester på kveldstid i helgene. Det betyr at aldersgrensene for å komme inn vil bli hevet til 27 år. I praksis krever ordningen heving av aldersgrenser fra fredag klokken 18 til og med stengetid på søndager. Café Mono innfører imidlertid ordningen med øyeblikklig virkning, etter trykk fra byrådet.

Daglig leder på Café Mono, Terje Bontveit, støtter ordningen til tross for at det vil bli vanskeligere å fylle lokalene og til tross for at mindre kjente band imøtekommes med ytterligere begrensninger i det å nå ut til publikum. Spesielt gjelder det arrangementet Lørdagsgodt, som er et fast gratiskonsept som går hver lørdag klokken 18, hvor ofte mindre kjente navn får vist seg frem:

– Det er jo litt dumt at Lørdagsgodt blir berørt av den nye ordningen, men på den annen side så vil det bli vanskeligere å flytte arrangementet til en annen dag da konseptet for lengst er innkjørt etter å ha gått fast over flere år. Vi ønsker ellers å imøtekomme kravene fordi vi foretrekker en smidig overgang til det nye regelverket. Vi har dessuten selv vurdert en endring på dette området for å unngå kø og trengsel, noe som spesielt har en tendens til å utvikle seg på fredags- og lørdagskvelder.

Gammel nok for konsert?
Dette betyr også at aldersgrensen for å komme inn på konsert generelt sett heves i helgene, noe som betyr at artister som spiller ikke vil kunne oppleves av personer som er yngre enn 27 år. Ordningen vil være såpass streng at utestedet kommer til å benytte dørvakt fast for å sikre seg at ingen under den påkrevde aldersgrensen kommer inn.

I første omgang berører den nye ordningen konserten med de svenske punkerne Quit Your Dayjob førstkommende søndag og popbandet The Indikation neste fredag. Utover det vil utestedet i fremtiden forsøke å legge konserter til andre ukedager enn de som berøres av ordningen.

De fleste andre konsertsteder i hovedstaden innfører mest sannsynlig samme ordning fra 1. juni.

NB! For de som enda ikke har skjønte det: Vi gjør oppmerksom på at dette har å gjøre med hvilken dato saken ble publisert!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.