It Will All Come Down – Dypere Flaata

It Will All Come Down – Dypere Flaata

Nesten tre år er gått siden landets tristeste fyr – i positiv forstand og hva musikk angår) – slapp sitt forrige soloalbum. In Demand var en samling av mannens favorittlåter som han gjennomførte i en uventet munter stil sammenlignet med hva Paal Flaata har servert verden tidligere.

Denne gangen er han imidlertid tilbake som den mørkemannen han egentlig er, og har om mulig lagt seg enda et toneleie lavere enn hva han har gjort tidligere år.

For de av oss som trivdes i nå oppløste Midnight Choirs rike er dette derfor et tydelig tegn på at platen vi har i vente kan by på behagelige overraskelser av den mørkere sorten.

Først ut på singelen er tittellåten It Will All Come Down. Her blir vi tatt med inn i en verden av taktfaste trommer og akustisk gitar – stødig ledet av Flaatas mørke, men trygge stemme. Låten er satt til verden av Flaata i tett samarbeid med Ben Lorentzen og Christian Nystrøm. Fin, men langt fra enorm.

Neste og siste låt på denne utgivelsen bærer navnet Bless Us All, og er opprinnelig skrevet av Mickey Newbury. Her finner Flaata virkelig tilbake til gamle dager, og det er denne anmelder neppe alene om å sette stor pris på.

Dersom det kommende albumet Rain holder samme nivå som dette har vi mye å glede oss til.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.