The Cold Nose – Vellykket virvar

The Cold Nose – Vellykket virvar

New York-duoen Department Of Eagles, bestående av de unge herrene Daniel Rossen (vokal og guitar) og Fred Nicolaus (beats og samples), gaper over mye på debutlangspilleren The Cold Nose. Platen er forøvrig produsert av Jeff Saltzman, kanskje er best kjent for å ha sittet i produsentstolen for Las Vegas-bandet The Killers under innspillingen av debutlangspilleren Hot Fuss. Saltzman, som skal jobbe med det nye albumet til Morrissey, er også hanket inn for å produsere Department Of Eagles andreplate, som er ventet å treffe gaten høsten 2006.

Denne unge duoen, de er begge i starten av tjueårene, skal på en måte gjennom alt mulig av uttrykk før de sier seg fornøyde. På 40 minutter serveres kvikkaspop, rock ‘n’ roll, hip hop, elektronika og partier med pianoklimpring, i noe som best beskrives som en fascinerende lapskaus av stilarter.

Et album som dette kunne raskt snublet i sine egne tråder, hadde det ikke vært for at det lykkes så godt med forsøkene sine. Som en hybrid av Blur, Dj Shadow, The Byrds, Caribou og Ugly Duckling, skrenser Department Of Eagles gjennom 12 spor som alle sammen er mer eller mindre forskjellige. Du vet aldri hva som melder seg rundt neste låthjørne, noe som gjør The Cold Nose til et velfungerende og overbevisende produkt av klipp-og lim-teknikken.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.