Old Time Rock And Roll – Årets verste?

Old Time Rock And Roll – Årets verste?

Nå er de her med en plate som om mulig gjør det enda lettere å hate dem. For å sitere presseskrivet: «De har spilt inn et album av rocke klassikere på sin unike og lett gjenkjennelige måte. Dette er et album i skikkelig party sjanger». Det sier vel alt om denne plata (pluss at Universal burde begynne å lese korrektur på presseskrivene sine).

Status Quo har altså presset et knippe gamle kanonlåter gjennom boogie-kverna si, og resultatet er rett og slett helt grønnjævlig. Jeg har hørt bedre versjoner av disse låtene fremført av berusete hobbymusikere på bygdafest. Jeg har hørt bedre versjoner av disse låtene fremført av nervøse åttendeklassinger på skoleavslutning.

Det er beskrivende når platas eneste nyskrevne låt, den høyst forglemmelige Famous In The Last Century er platas «høydepunkt». Men alt er tross alt bedre enn å måtte lide seg gjennom Rave On, Hound Dog og Roll Over Beethoven fremført av disse tullingene.

Status Quo har prestert å fremføre disse sangene på den mest sidrompa, sjarmløse og generelt irriterende måten man kan tenke seg. Resultatet er under enhver kritikk. Status Quo fremstår blottet for enhver troverdighet, for enhver tilløp til god smak og evne til å kjenne sin egen begrensning.

Og bare for å runde det hele av har de i coveret prestert å la seg avfotografere foran bilder av folk som John Lennon og Elvis. Med det stuntet overgår de selv U2s Rattle & Hum i selvforherligende lefling med legender. Kanskje den mest unødvendige platen som er gitt ut i år. Kjøper du dette er det stor fare for at du er lam fra halsen og opp

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.