The Mirrors Of My Soul – Eksotisk og vakkert

The Mirrors Of My Soul – Eksotisk og vakkert

Det er Rim Bannas flotte stemme som er bærebjelken gjennom hele albumet. Hun akkompagneres av norske musikere, det hele i regi av Kirkelig Kulturverksted.

Dette fører til et møte mellom ulike musikkulturer som tidvis fungerer bra, men denne gangen blir det litt for ofte noe statisk, lite flytende og gjentagende over låtene. Der de lykkes som best er resultatet imidlertid blitt spennende og vakkert, som med den såre balladen Sarah og den mer energiske The Moon Glowed.

Musikken er av Rim Banna og hennes ektemann Leonid Alexeienko, mens tekstene er hentet fra palestinske folkesanger og dikt om palestinernes kamp mot okkupasjon og undertrykkelse. Det synges på arabisk, Bannas morsmål, men det følger oppklarende nok med en engelsk og fransk oversettelse av tekstene.

Dette er eksotisk musikk for den gjennomsnittlige norske platekjøper og den gir eksotiske assosiasjoner om oasen i ørkenen, minareter og en fremmed kultur. Det pirrer reiselysten, men den eksotiske musikken er pakket inn i en norsk produksjon, og det virker noe hemmende på lydbildet.

Det blir som å reise til det eksotiske reisemålet, men det eneste du får sett av oaser og minareter er i regi Star Tours norske guide. Fint og eksotisk, men ikke riktig så ekte og autentisk som man kunne ønske seg.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.