Magic Time – Magisk Morrison

Magic Time – Magisk Morrison

Det er ingen ny Astral Weeks eller Moondance han har laget, men Van Morrison treffer likevel mange nerver med Magic Time.

Låtene, tolv i tallet, er varme personlige betraktninger. Melodiene er på sin side innbydende og engasjerende.

Morrison pusler med samme som han alltid har gjort. Musikalsk dreier det seg fremdeles om musikk med utgangspunkt i de amerikanske tradisjonene, men selvsagt har han også hentet inspirasjon fra hjemlandet sitt; Nord-Irland.

De irske røttene er hjertelig til stede, mens den potente miksen av blues, rhythm’n’blues, swingjazz og pop som vanlig har god ryggdekning i det særegne keltiske souluttrykket.

Blant høydepunktene, som det finnes usedvanlig mange av her, finner vi den kraftfulle Celtic New Year, blueslåten Keep Mediocrity At Bay, soulsmygeren Just Like Greta, og sist, men ikke minst, den alldeles vakre balladen Carry On Regardless.

Magic Time har Morrison produsert selv, men med hjelp av en rekke dyktige musikere gjør dette til en innbydende plate det er verdt å lytte til.

Av musikerne som er verdt å nevne bør gitaristen Foggy Lyttle (som platen er dedikert til) trekkes frem. Hans gitarspill på for eksempel bluesbidraget Keep Mediocrity At Bay er både elegant og kraftig på samme tid. Karens motto om at ”less is more” er det definitivt flere gitarister som bør ta lærdom av!

På nevnte innslag blåser for øvrig sjefen selv munnspill som han aldri har gjort før. Ellers utmerker bassisten Jerome Rinson og organisten Dave Lewis seg på en fremragende måte hele albumet gjennom.

Magic Time er Van Morrison på sitt beste og hans beste album på lang tid.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.