Du & Jag Döden – Pent fra Kent

Du & Jag Döden – Pent fra Kent

Du & Jag Döden, som er Kents sjette studioplate til nå, er verken oppsiktevekkende eller nyskapende på noen som helst måte. Svenskene fortsetter å tråkke ned de samme stiene som de for så vidt alltid har trasket i. Men manglende nytenkning hindrer dem ikke i å levere sakene. Atter en gang.

Joakim Berg er som alltid kapteinen på skuta og styrer det meste; fra låtskriving til fremføring, med stø hånd og forutbestemt kurs. Låtene som finnes her kunne i bunn og grunn ha kommet på hvilken som helst av Kents tidligere utgivelser. Verken bidrag eller produksjon tilsier at bandet har utviklet seg i særlig grad eller retning siden de platedebuterte for ti år siden.

Like fullt er det nærmest provoserende vanskelig å ikke finne mer å trekke for på Du & Jag Döden. Albumet er, som vanlig, proppfylt av smålekre Berg-komposisjoner som lett setter seg og forblir på harddisken. Uspennende vil kanskje noen hevde, men dette blir aldri direkte dårlig. Til det er Kent for dyktige. Noe som sannsynligvis også en av hovedårsakene til at nettopp dette bandet er blitt så store som de har blitt på våre breddegrader.

Alt i alt er Du & Jag Döden en utgivelse på det jevne fra Sveriges største band, dog ikke helt på nivå med stødige forgjengere som Isola (1997) og Hagnesta Hill (1999). Låter som kan fremheves er åpningssporet 400 Slag og den nydelige nakne balladen Järnspöken, samt singelen Max 500.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.