The Rotton Club – Velkommen til Beatklubben

Blak Twang, eller Tony Rotten som han også er kjent som, er ute med sin fjerde fullengder; The Rotton Club. Platens lydbilde ligger og ulmer i brytningspunktet mellom hardkokt gangsterrap, kvikk raggae og dukel dancehall. Resultatet av dette blir en fornøyelig plate som aldri blir direkte kjedelig, selv om flere spor bærer preg av å være fyllmasse for skivas største øyeblikk.

For bidragene som er best på denne platen, tittelkuttet Rotton Club, Beef Stop, Roadworks, popkilleren Travellin’, Soldier og Look Good, er virkelig verdt å få med seg. Kort oppsummert er de bombastiske hoderystere som setter kroppen automatisk i festmodus, enten de spilles på T-banen, på fellesvaskeriet gjennom lommediskoen, eller på et ”up & coming” vorspiel med dirrende lydnivå på anlegget. Med disse pumpende i bakgrunnen er det garantert at stemningen tar et steg mot det bedre og lystigere. Og det er en garanti for moro det er urutinert å ikke benytte seg av.

The Rotton Club reddes med andre ord av et knippe knallharde bangers som gjør dårlig stemning til god stemning på null komma niks. Akkurat sånn som gode hip-hop alltid har gjort, og forhåpentligvis alltid kommer til å gjøre.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.