Party Animals – Partymonsteret er løs igjen

Party Animals – Partymonsteret er løs igjen

Sånn sett står Party Animals godt til sin tittel. Platen inneholder festlige killere som All My Friends Are Dead, City Of Satan og Death From Above. Alle bidrag som setter standarden for hvor Turbonegro står i 2005. Resultatet låter i og for seg fett nok det, men er på samme tid forutsigbart så det holder.

Det stjeles uhemmet fra tidligere rockmonstre, hvor spesielt velkjente utøvere og band fra syttitallet har satt sine tydelige spor i musikken som her serveres. I utgangspunktet er ikke det verken uventet eller overraskende, men det gjør heller ikke Party Animals til en utpreget spennende utgivelse til tross for stødig produsentarbeid fra Steve McDonalds hånd. Til sammenligning var det betraktelig skarpere kanter å spore på den to år gamle comeback-platen Scandinavian Leather, hvilket også gjorde den til en mer interessant utgivelse enn denne, selv om ingen av dem når klassikeren Apocalypse Dudes til knærne en gang.

Det hersker samtidig en ikke helt ubetydelig fare over Turbonegro anno 2005 om at de fremstår som en smule kalkulert. Ikke nødvendigvis med tanke på at Turbonegro-maskineriet per i dag er en solid pengemaskin, men snarere i form av at her må det være tatt noen enkle valg for å gjøre musikken lettest mulig tilgjengelig for å nå ut til de virkelig store massene.

Gruppens posisjon som internasjonale giganter på undergrunnsscenen vil nok likevel vedvare etter dette. Men om de faktisk vil klare å nå ut til enda flere der ute i den store verden med Party Animals i bagasjen, kan like gjerne slå feil som at de faktisk vil klare det. Det gjenstår å se.

Oppsummert er dette en helt grei, dog en noe forutsigbar utgivelse fra Norges største band.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.