Just Like You – Solid debut

Just Like You – Solid debut

Artisten Lavie er et forholdsvis nytt bekjentskap for den vanlige mannen i gata, men hun har lang fartstid innen det bergenske musikkmiljøet, først og fremst som vokalist i Stain Monster. Etter å ha studert film i Danmark har hun slått seg ned i Oslo for å konsentrere seg om musikken.

Just Like You inneholder ti poplåter som musikalsk sett har hentet det meste fra den amerikanske musikkarven. Det er hovedsakelig streit gitardreven popmusikk vi har hørt før fra artister med base i Statene. Ellers tar hun små avstikkere innom americana. Sånn sett byr Lavie egentlig ikke på så mye nytt.

Rent stemmemessig har Lavie en viss likhet med Suzanne Vega, mens det musikalske tydelig er inspirert av Sheryl Crow og andre utøvere innen denne sjangeren.

Dette kan lett bli Lavies største problem. Det er vanskelig å bli synliggjort og hørt i vrimmelen av kvinnelige artister med samme musikalske uttrykksform. Noe som i grunnen er synd da dama absolutt er i besittelse av kvaliteter. Både som utøver og låtskriver.

Materialet som er inkludert på Just Like You står ikke tilbake for andre utøvere det er naturlig å sammenligne henne med. Spesielt ikke i forhold til hva disse har gitt ut i senere tid.

Med på laget har Lavie Hassani, som er hennes fulle navn, en rekke kjente navn som bidrar til å kvalitetssikre produktet. Platen er produsert av Bjarte Jørgensen og Ørjan Liavåg, mens musikerne inkluderer størrelser som Frank Hammersland, Gisli (som gjør en utmerket vokaljobb på I’ve Seen That Face Before) og Thom Hell (som korer på On My Knees).

Låtene holder videre en bra standard, men de helt store høydepunktene savnes. Nærmest kommer hun på nevnte I’ve Seen That Face Before og Somebody Else, samt Geneva som viser gode låtskrivertakter og som gjør sitt til at Just Like You står tilbake som et solid debutalbum.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.