I Am A Bird Now – Skjørt, sært og vakkert

I Am A Bird Now – Skjørt, sært og vakkert

Mellom gammel bekmørk soul med Stax-riff, sexy og skjelvende Bryan Ferry-vokal, gospelinspirerte, vakre popmelodier og såre tekster om ting man noen ganger ikke engang ønsker å leve seg inn i, gjemmer det seg et særegent lyd- og ordbilde.

Antony And The Johnsons har nettopp blitt nominert til den gjeveste og mest prestisjetunge prisen i britisk musikk. Sammen med The Kaiser Cheifs, Bloc Party, The Magic Numbers og flere av britisk rocks største og mest lovende navn for tiden, er Antony And The Johnsons siste album, I Am A Bird Now, nominert til Mercury-prisen. Oddsene tilsier at de kan gå av med en uventet seier. Og etter å ha oppdaget og smakt på denne skjøre, vakre, sursøte musikken, ville det være slett ikke overraske.

Vokalist Antony vokste opp i California, men flyttet tidlig til New York hvor han lenge jobbet som dragqueen, og har vært med Lou Reed på turné og spilt i flere spillefilmer. Debutalbumet til Antony And The Johnsons ble sluppet i 2000, og oppfølgeren I Am A Bird Now kom i tidlig 2005.

Dette er en plate som føles så deilig som en varm kopp sjokolade på en kald høstkveld, eller det å stryke en katt på ryggen etter en lang dag. I Am A Bird Now er et langt, godt, trist, men deilig sukk.

NB: Spiller på Rockefeller søndag 13. november!

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.