«Nye» ørkenrockere på tur

«Nye» ørkenrockere på tur

Foto: Helldorado

Bandet som blåste inn på den norske rockescenen med Ep’en Lost Highway og senere debutalbumet Director’s Cut der begge utgivelsene ble møtt med stående applaus fra musikkpressen venter spent på hvordan mottakelsen blir denne gang.
– Kan metningspunktet være nådd?, prøver de seg med håpefull ironi. Lite som tyder på det etter å sett gjennom den omtalen The Ballad Of Nora Lee har fått så langt.

Nytt lydbilde
Musikken deres har dessuten endret seg noe siden Director’s Cut, det er blitt noe mindre støy og det er tilsvarende mer vekt på folk-rock, med inspirasjon fra både amerikanske, engelske og skotske folketoner. Det har blitt en kombinasjon bandet er godt fornøyd med.

Fotograf: Helldorado– Vi har jobbet mye på ”gamle måten” denne gangen, med enkelt utstyr uten for mye ”mikk-makk” og moderne teknologi. Dette har vært tidkrevende, men har gitt oss det lydbildet vi søkte og det sitter veldig godt til låtmaterialet, vi føler vi har klart å skape et gjennomarbeidet produkt uten å skade det musikalske, forteller de. De tilbrakte to og en halv måned i studio med The Ballad Of Nora Lee, mot to uker på Director’s Cut.

– Plateselskapet har vært enkle å samarbeide med og de har gitt oss både full fokus samt latt oss ta oss av musikken uten å blande seg inn. Det er behagelig å ha et selskap som stoler på oss.
– Vi er ikke kranglefanter, men med innblanding og endrning av det musikalske uttrykket kunne det blitt friske diskusjoner sier bassist Hans Wassvik. Til tross for disse endringene er det ikke et helt nytt Helldorado som i disse dager er ute på landeveien, de er tro mot sin musikalske tradisjon og det oser fortsatt ørkenroser, kaktus og kompromissløse revolvermenn av musikken.

Vokalist og tekstforfatter Dag Vagle har også fortsatt med å skrive tekster om den mørkere siden av mennesket og samfunnet.
– Men hovedpersonen er alltid god, skyter han inn mens han snakker om innholdet til Helltown, en måte å beskrive verden på like før syndefloden. Just Like Fire, en helt normal låt om det å være gal, og Honky Tonk Aliens den eneste dur –låten på albumet, og den eldste vi har, legger trommeslager Morten Jackman til.

Musikkelskere med makt
Bandet har fått kontrakt med plateselskapet Glitterhause og The Ballad Of Nora Lee slippes i Europa 26. september.
Glitterhause var det plateselskapet vi ville inn hos, det var et mål vi satte oss. Det er et selskap med ”kred” og som samtidig ikke er så stort at vi forsvinner i mengden forteller Wassvik. Som videre forteller at blant annet denne kontakten har vært med på å åpne en del dører i Europa, ikke minst i Tyskland.

– Vi har dedikerte fans der nede, folk som kan tekstene våre. Det er nesten mer av slikt der enn her hjemme.
– I løpet av året kommer vi til å gjennomføre fire turneer i Europa, nærmere bestemt i Tyskland, Sveits, Nederland og Østerrike. Vi har kommet undre vingene på en del musikkelskere der nede, musikkelskere med makt. Det er et god sted å være legger Wassvik til.

– Vi lager den musikken som vi mener mangler på vår egen platehylle. Det lages tross alt såpass mye dårlig musikk at vi like gjerne kan lege den selv, sier de. Og det på en overbevisende, men ydmyk måte. Med denne musikken drar de nå rundt i inn- og utland, godt hjulpet av gode omtaler, opptreden på tysk tv og sine musikkelskende venner skal de presentere verden for den triste historien om Nora Lee.

Her er programmet for den første delen av norgesturneen:

8. september: Promenaden – Risør
9. september: Charlie’s Bar – Kristiansand
10. september: Tarebua – Lista
16. september: Byscenen – Haugesund
17. september: Kvarteret – Bergen
21. september: 3B – Trondheim
22. september: Blå Rock – Tromsø
23. september: Redrum – Hammerfest
24: september: Rock Bottom – Oslo

For fult program med europadelen se www.helldorado.no.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.