The Neverending Story – Veteranene vinner

The Neverending Story – Veteranene vinner

En passende tittel på denne fullspilleren hadde egentlig vært Vinn eller forsvinn. For slik undertegnede ser det, ville Warlocks ha måttet pakke snippesken dersom de ikke hadde levert varene denne gangen. De har på en måte blitt kompisgjengen vi båndet med i åttende klasse, da vi smugrøyket i friminuttene og diskuterte Wu-Tang Clans nye langspiller. Det var fine tider, men vi har vokst fra hverandre siden den gang.

Det kommer derfor som en solid overraskelse at The Neverending Story er en veldig bra plate. Og det er først og fremst Hawk som viser muskler på denne skiva. Han har tatt et meget etterlengtet skritt fremover og leverer knallsterke beats.

Men kanskje er det mer korrekt å si at gruppen nå tar et riktig steg bakover. For denne gang er tidsmaskinen innstilt på perioden 1990-1994, og et lydbilde ikke ulikt den kjølige west coast G-funken. Det som blant andre Kokane, Above The Law og Too $hort med stort hell har spyttet ut frekke rim til. Det beste av alt er at Karma og Tech er med på notene og klarer å omstille seg til det minimalistiske soundet som brettes ut. De låter mer avslappet på mikken, og de prøver ikke lenger å vinne verdensmesterskapet i tøffing. Nå nøyer de seg med NM-deltakelse, noe som kler dem mye bedre.

Selv om det både er rart og overraskende, er man nødt til å konstatere at Warlocks er tilbake og det med et av årets beste norske hip hop-album i sekken. Undrenes tid var tydeligvis ikke forbi allikevel…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.