Welcome To The World Of… Orange – Kids med teft

Welcome To The World Of… Orange – Kids med teft

Det finnes utrolig mye punk på det amerikanske markedet og det er lett å forsvinne i mengden hvis en ikke har noe ekstra å komme med. Epitaphs nyeste satsing Orange har således en utfordring foran seg men det er slettes ikke umulig at de vil slå an blant jevnaldrede så vel som eldre med sin debutlangspiller Welcome To The World Of… Orange.

De er som nevnt innledningsvis svært unge, og musikken deres bærer preg av det. Like fullt er resultatet til tider morsomt som bare pokker. Bandet byr på Rancid-inspirert street-punk med enkle, dog fengende riff. Flerstemte refrenger er brukt som en standardoppskrift, noe som ofte fungerer greit, bare det er fengende nok. Og akkurat det er Oranges låter. Mye på grunn av svært humoristiske tekster. Kidsa er tross alt ikke annet enn akkurat det , så hvorfor ikke prøve?

Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av låter som Hollywood, Cool Mexicans, og Why Won’t She Go Out With Me. Lette og glade melodier som for lytteren til å smile og synge med.

Affirmation Song er en litt mørkere og mer kompleks sak men fenger vel så bra som de overnevnte. Guttene viser seg selv i et nøtteskall i låten Ghetto Blasta. Her er det bare å nikke med – fryktelig morsomt er det faktisk. Aller best er nok likevel den store allsangvinneren Attitude. En innertier av et spor hva angår lettyggelig og morsom pop-punk.

Kruttet finnes tross godiordene ikke opp på ny og platen har ikke noe potensiale til å vokse seg stor. Til det blir dette altfor tynt. Dette blir også litt for «happy» og enkelt til tider, men når alt kommer til alt så er kanskje poenget her å skape liv og røre. Hvilket Orange her overbevisende gjør.

Det skal bli morsomt å følge utviklingen for dette unge bandet videre. De bør imidlertid passe seg for å bli eldre og ”modne”. Da er faren for at humoren vil forsvinne.

Enn så lenge: Akkurat nå lever high school-gutta ut drømmen så det holder. Og det skal vi endelig la dem gjøre – iallfall så lenge resultatet låter så friskt som dette.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.