View – Jazz i mange farger

View – Jazz i mange farger

Harald Sandø, alias LateBloomer, burde ha alle forutsetninger for å lykkes i musikkbransjen. Hans hovedoppgave fra noen år tilbake handlet nemlig om artistkarriere og platebransjen i Norge, og nå har han altså debutert med en egenprodusert EP.

View inneholder et knippe behagelige jazz-låter omhyllet av ren og pen elektronika, sexy beats og svevende vokallinjer. Melodiene er veldig forskjellige og representerer egentlig hver sin lille sjanger innenfor den litt straighte delen av jazzen. Vi møter mye groove og sære elektroniske fenomener i Tell Me A Story, mens inngangslåten Dreaming (I’ve Been Waiting For You) er et lett og lystig innslag som handler om savn, men lykkelig nok den typen savn som gir håp.

Flere av bidragene på denne EP-en inneholder fragmenter som kan minne om den litt rå jazz-elektronikaen vi kjenner fra Portishead, samtidig som den inneholder popsjarmen til The Notwist. Det siste gjør at plata innehar et lettfordøyelig og silkeglatt særpreg i den forstand at melodiene treffer lytteren godt uten at man må bruke energi og krefter på å like resultatet. For det gjør man helt av seg selv. Og dersom lydstyrken skrus ganske så nær opp til det maksimale, så kan man faktisk få en rett så heftig dance-aften.

Torkel Haugødegård

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.