Transgression – Skuffende retur

Transgression – Skuffende retur

Etter femten år i bransjen holder Fear Factory fortsatt koken. Bandet som ble kjent for sin karakteristiske cybermetall, gjennomgikk en dramatisk utskiftning da gitarist Dino Cazares forsvant ut i kulissene for vel to år siden.

Nå er bandet altså ute med sitt femte studioalbum, som har fått den symbolske tittelen Transgression. Albumets første halvdel er definitivt det beste. Åpningslåten 540,000° Fahrenheit skrur forventningene i taket. Låten er fullt på høyde med det beste bandet har prestert på tidligere album. Tittelsporet Transgression holder også bra standard, men så går det raskt nedover.

Størsteparten av albumets andre halvdel består av kjedelige riff og uoriginale ideer. Der Fear Factory tidligere var banebrytende, er bandet nå redusert til et småkjedelig samlebåndsprosjekt. Bandet har valgt å gå bort fra elementene som gjorde dem unike, noe som gjør at man som lytter sitter igjen med en følelse av likegyldighet. Fear Factory klarer rett og slett ikke å engasjere på samme måte som tidligere, noe den meningsløse U2-coverlåten I Will Follow demonstrerer til fulle.

Det er med et sorgtynget hjerte denne anmelder herved avskriver Fear Factory som interessant aktør innen den amerikanske metallscenen.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.