Hammersmith Odeon, London ’75 – Historisk sjefsrock

Hammersmith Odeon, London ’75 – Historisk sjefsrock

En oktoberkveld i 1975 entret Bruce Springsteen & The E Street Band scenen på Hammersmith Odeon foran et svært forventningsfullt londonpublikum. Slikt blir det gode liveplater av, og da kanskje spesielt når de gjenoppstår etter 30 års dvale.

Mannen trenger neppe en lengre presentasjon. Dette er en av «gubberockens» oldefedre – i positiv forstand. For hardkokte fans må dette være en sjokkopplevelse av de sjeldne, med versjoner av for eksempel Kitty’s Back på godt over kvarteret, der hammondorgelet kjemper en ærlig kamp om plassen med saksofonen mens alt ledes stødig av sjefens umiskjennelige vokal.

Dobbeltskiva består av to lengre økter, med 16 låter til sammen. Vi snakker med andre ord om bonus også hva lengde angår, for sjelden har vel en 16-spors plate tatt opp så mye tid i spilleren.

Vi møter en ung og målbevisst Springsteen på god vei mot stjernehimmelen. At han hittil har nådd mange av målene hersker det vel liten tvil om i dag. Herlig rock´n roll i full guffe, bare midlertidig avbrutt av en fantastisk versjon av balladen For You.

Så kan man sikkert spørre seg – trenger vi nok en samleplate fra denne mannen? Heldigvis er svaret enkelt. Denne skiva har ligget der hele tiden, så på den måten var Bruce Springsteen føre var. Her er det bare å brette opp skjorteermene, trekke lua godt nedover ørene og lene seg riktig langt tilbake i godstolen. Dette tar nemlig tid, men du verden så vel anvendt sådan.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.