Laleh – Svensk godtepose

Laleh – Svensk godtepose

For om ikke alt er like mye å hoppe i taket for, så kliner Laleh til med velskrevne låter på sitt beste, og dem er det flere av. De absolutte høydepunktene er de svenske bidragene.

Plata ble en suksess i Sverige i fjor, og har etter lanseringen i Norge tidligere i år også gjort seg bemerket her til lands. Her finner vi både pop av den helt glatte sorten, små doser av jazz, det som sannsynligvis må dreie seg om noe vakkert og mer tradisjonelt fra hennes fødeland (dette med stor fare for å trå feil innen feltet persisk musikk), og aller best – visesang av det riktig gode svenske slaget. Til sammen funker miksen av stilarter riktig godt, selv om enkelte av de mer poppa låtene kan bli vel strømlinjeformet i formen.

Laleh har selv skrevet, produsert og komponert, i tillegg til å gi ut musikken på eget selskap. Dette fikk hun da også full uttelling for under årets ”Grammis” i Sverige, der hun til sammen vant tre priser: Årets produsent, årets nykommer og årets artist. Slikt står det jo respekt av.

Som sagt er det de svenske visesangene som er platens absolutte høydepunkt, og da særlig Bostadsansökan og Storebror som til tross for sin muntre form peker på alvorlige temaer i et moderne Vesten. Dette er virkelig noen perler, og kan absolutt anbefales som god tidtrøyte på varme sommerdager så vel som foran peisen når kulda setter inn.

Som helhet er plata interessant, men om man måtte velge bort halvparten hadde nok enkelte av poplåtene definitivt måttet vike til fordel for mer spennende varianter fra persiske og svenske tradisjoner. Dette er nemlig musikk det er verdt å lytte til.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.