Naar Vi Døde Rocker – Ibsen i svart

Naar Vi Døde Rocker – Ibsen i svart

Black Debbath går som vanlig rett på sak, med beinhard rock`n roll og kvasse tekster. Med langspilleren Naar Vi Døde Rocker serverer de sannsynligvis en av de mer spesielle hyllestene til den store dikteren i anledning Ibsen-året.

Mötorhead og Hedda Gabler går arm i arm, Lille Eyolf blir vill og vier livet til musikken, Mor Åsa synger så høytalerne holder på å sprenges og sist men slettes ikke minst- Black Debbath møter Henrik Ibsen. Og det er sannelig ingen spøk. Nesten.

For i tillegg til å levere noe av det tøffeste som er gjort hva harde riff angår her til lands, så er jo Black Debbath først og fremst noen fremragende humorister. De setter spørsmålstegn ved Ibsens møblement og dets geografiske tilhørighet, de bruker flere minutter til å fortelle om
Ibsens flittige korrespondanse og kvier seg selvsagt ikke for å gjengi sin versjon av åpningsreplikkene i Peer Gynt.

Hva Ibsen hadde ment om plata vites ikke. Men helt mellom oss, så hadde nok mannen trukket litt på smilebåndet mellom de lange hårvekstene.

Overraskelsesmomentet mangler når Black Debbath nok en gang forsøker å sette dagsorden. Likevel er dette utvilsomt steintøff musikk av høy kvalitet. Vi klarer en plate til fra Black Debbath.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.