William Hut-vinner er trukket

William Hut-vinner er trukket

Foto: Paul Bernhard (promo)

Vi stilte spørsmålet Hva er tittelen på William Huts første soloalbum?. Riktig svar på det er Road Star Doolittle som ble gitt ut på selskapet Rec 90 i 2001. Dette svarte mange rett på, og blant dem har vi trukket ut Tori Falck fra Oslo som vinner. Hun får dermed ta med seg en venn eller venninne og gå på konserten i kveld og og nyte William Huts unike røst. Vi gratulerer!

Bergenseren er aktuell med sitt fjerde soloalbum, Nightfall. Plata er innspilt i Bergen og Boston, hvor William Hut har fått hjelp av musikere fra Lambchop og Morphine. Singelen Take It Easy har vært en av sommerens største radiohiter, og har ligget på Hit40-lista siden starten av juni.

Dobbelt Spellemann-nominert i fjor
Willy Marhaug alias William Hut ble først kjent som frontmann i bergensbandet Poor Rich Ones, men har også en solid solokarriere bak seg, med flere kritikerroste album og gjeve musikkpriser. I 2004 ga han ut to plater, William Hut Versus The End Of Fashion Park og Days To Remember som han gjorde sammen med amerikanske musikere i bandet The Fashion Park Rangers, noe som førte til strålende kritikker Spellemannpris-nominasjon for hvert album året etter. Han er påvirket av like deler bergenspop og amerikansk folk.

Etter konserten på John DEE i april 2004 konkluderte vår utsendte anmelder følgende: ”Den intime settingen på John DEE bidro til at låtmaterialet gikk rett hjem hos de fremmøtte. […] Nettopp selve stemmen er det som kanskje imponerer mest med den sjarmerende bergenseren. William Hut er i besittelse av en stemmekontroll som ingen, og da mener jeg ingen andre artister innenfor disse landegrenser kan måle seg opp mot. Når denne fantastiske stemmen blandes med et fengslende og variert melodiøst særpreg, er resultatet nødt til å bli bra. Og bra ble det! Gårsdagen bekreftet at William Hut befester sin posisjon som en av Norges aller fremste artister.”

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.