Musikken dundrer gjennom dalen

Musikken dundrer gjennom dalen

Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas OlsenFestivalgeneral Sveinung Sundli og Nils Heldal erklærte festivalen for åpnet på Sagascenen, før festivalsjef Thomas Ryjord presenterte årets første band, Rockettothesky aka Janny Hval.

Da hun inntok scenen skinnte sola over Storåspublikumet og de få regndråpene som kom utover kvelden la ingen demper på festivalstemninga. Et godt blanda publikum, alt fra barn til eldre, bygde- til byfolk, så ut til å stortrives på festivalens første dag.

Fra Kristiansand til Storås
På festivalcampen møtte vi Kristiane Gjerustad (25) fra Kristiansand. Hun hadde tatt turen fra sørlandet og opp til den lille bygda Meldal i Sør-Trøndelag kommune for å ta del i Storås-spetakkelet.

Jeg ble overbevist av noen trøndere jeg møtte på Hovefestivalen om å sjekke ut Storås. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra og masse folk, sier Kristiane og venninnene Kristin og Eirin nikker bekreftende.

Sørlandsjenta gleder seg mest av alt til å se Balkan Beat Box og Motorpsycho live. Og så er det jo en bonus at det er så mange trøndere her, syns hun.

Fotograf: Thomas OlsenSkryt til Storåspublikumet
Samvirkelaget var det første bandet som entret hovedscenen klokka åtte. De mange fremøtte ble tatt med storm av et band i ekstremt godt humør og under tolkninga av Hans Rotmos >i>Itjnå som kjæm tå sæ sjøl ble det allsang. Publikum rista på rompa til dansbar og politisk musikk og mottok strålende kritikk fra bandet.

– Storås, vi elsker dere!, ropte de ut fra Solscenen. Før siste sang koketerte de åpent om smerten ved å ta avskjed med det helt spesielle Storåspublikumet. De kom selvfølgelig ut på ekstranummer til stor begeistring. Samvirkelaget ble fulgt av et like dansbart Balkan Beat BoxSagascenen.

Fotograf: Thomas OlsenMari Boine i skumringstimen
Et av årets største festivalnavn var Mari Boine og hun takka for invitasjonen da hun entra Solscenen ved solnedgang. Foran scenen var det fullt, men ikke trangt.

Den erfarne artisten ble godt mottat av publikum og hun klarte å skape magisk stemning i skumringstimen. Da Motorpsycho avløste BoineSolscenen ved midnatt strømmet festivalpublikumet til fra alle kanter.

Det var første gang Trondhjemsbandet opptrådde på Storås og de har en stor og lojal fanskare i heimregionen. Ellers bestod kvelden av blant annet svenske punknavn som Millencollin og Dia Psalma.

Fotograf: Thomas OlsenGod festivalstemning
Storåsfestivalen arrangeres for fjerde år på rad og ser ut til å ha funnet sin form. Festivalen er godt organisert og er én av de raskest voksende festivalene i Skandinavia.

I løpet av helga får festivalpublikumet med seg andre navn som Ole Ivars, The Lionheart Brothers, Gogol Bordello og Dinosaur Jr.

Ida Svingen Mo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.