Big Eye Little Eye – Hopp og sprett og mye moro

Big Eye Little Eye – Hopp og sprett og mye moro

The Golden Dogs ble dannet i Toronto i 2000, og består blant annet av Dave Azzolini og konemor Jessica Grassia. De debuterte med langspilleren Everything In 3 Parts i 2004. Big Eye Little Eye er altså bandets andre album, og byr på spretten og fengende indiepop fordelt over tolv stort sett glimrende låter. I motsetning til de fleste andre band som utrykker seg innenfor indiepopen, er ikke dette kjønnsløst og klinisk popmusikk uten nerve, men en plate hvor låten og melodien kommer i forgrunnen.

Og bra er det. Sangene på Big Eye Little Eye holder god kvalitet, og i melodiene dukker det opp spor av gamle storheter som Blondie, The Go-Go’s, Elvis Costello, Weezer og 10CC, uten at vi snakker om plagiat av den grunn. Dette er god popmusikk, godt forankret i den klassiske popmusikken fra sytti- og åttitallet. Det vil med andre ord si forfriskende, refrengsterk og fordømt dansevennlig gladpop.

Høydepunkt? Ja, du kan da skjønne det. Hva med Never Meant Any Harm, Constructive Worker, Saints At The Gates og Painting Ape? Alle som en skrevet av bandet selv, med unntak av Nineteen Hundred And Eighty – Five, som er lånt fra Paul McCartney og Wings. Og den er pinadø blitt en killer den også.

Nå, hvor gjorde jeg av danseskoene mine, mon tro?

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.