¡O Bailan Todos O No Baila Nadie! – Adrenalinbombe

¡O Bailan Todos O No Baila Nadie! – Adrenalinbombe

Det blir vel snart en klisje å si dette, men det gror godt på den norske hardcorestammen for tida. Sigh & Explode er et av de nyeste og definitivt mest vitale skuddene på stammen, og på sin første EP overbeviser de på særdeles selvsikkert vis.

Gutta i Sigh & Explode har nok hørt sin andel av nyere norsk hardcore, og opererer i grenselandet mellom screamo og post-hardcore. Når de presenterer seg for alvor på låten Drown In The Imitation, etter en melankolsk og særdeles stemningsoppbyggende intro, er Rumble In Rhodos den første tanken som faller inn. Men hvor nevnte band er snille gutter, pisker Sigh & Explode på med langt større aggressivitet. I tillegg er det nærliggende, og kanskje ikke spesielt overraskende, å trekke inn JR Ewing, samt Hot Snakes. Men Sigh & Explode er på ingen måte noens lillebrødre. Til det går de altfor respektløst til verks.

Vi har med en ganske obsternasig og adrenalinfylt liten faen av en EP å gjøre med her. Sigh & Explode lugger, spenner bein og spytter på deg, for så å hjelpe deg opp, bare for å gjøre det igjen og igjen. Og når det i grunnen føles diggbart, da er det bare å glede seg barnlig til en framtidig langspiller og grisejulingen den måtte medføre.

«¡O Bailan Todos O No Baila Nadie!» brøles det etter introen, noe som forøvrig også er tittelen på denne utgivelsen. Dette betyr visstnok noe sånt som «enten danser alle, ellers danser ingen». You got me. Jeg henger meg med på dansen.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.