Madrugada – En mektig finale

Madrugada – En mektig finale

Albumtittelen Madrugada hadde bandet bestemt seg for å spare til bandets definitive utgivelse og det ser det ut til at de gjorde helt rett i. Madrugadas ”widescreenrock” med alt av det som det medfører- episk, grandiost og mørke stemninger både i tekst og melodi- har aldri hørt så riktig ut.

Madrugada mistet gitarist Robert Burås dessverre så altfor tidlig i fjor sommer, men heldigvis fikk han levert sine bidrag til albumet og er hjertelig til stede på Madrugada i form av blant annet sitt utmerkede gitarspill. Madrugada er spilt inn i New York under kyndig ledelse av John Agnello (Dinosaur Jr, Thurston Moore, Turbonegro,Mark Lanegan) og med folk som Kid Congo Powers (Gun Club), Ane Brun og Ingrid Olava. I tillegg blir Sivert, Robert og Frode solid backet opp av Alex Kloster Jensen (gitar) og Erlend Dahlen (trommer).

Det åpner storslagent med Whatever Happened To You? som på en eller annen mystisk måte får tankene mine henledet til et Grant Lee Buffalo med trøkk og de fortsetter med den like mektige The Hour Of The Wolf, hvor både Roberts gitar og Siverts intense vokal får fritt spillerom, før de trår til med singelvalget Look Away Lucifer som faktisk (og nå vet jeg at jeg banner i kirken og alt det der) er blant albumets minst interessante låter. Honey Bee, hvor Ane Brun og Ingrid Olava gir utmerket vokalstøtte, er vakker i all sin nakenhet og enkelhet og gir fin variasjon til de noe mer påkostede og storslagne bidragene. Kanskje albumets høydepunkt?

Ellers er det lite albumfyll å finne på Madrugada. Highway Of Light er en i utgangspunktet ordinær låt som heves av Burås utmerkede gitarspill. Ellers er den Cohen- aktige What’s On Your Mind? et fint avbrekk med sin ”smoothness” i det nesten stormannsgale musikalske uttrykket bandet ellers befinner seg i. Det hele blir avsluttet med en syngende Burås kun hjulpet av sin akustiske gitar på den nesten profetiske Our Time Won’t Live That Long. En mer verdig avslutning kunne ikke denne platen ha fått.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.