Keep It Simple – Van følger oppskriften

Keep It Simple – Van følger oppskriften

For er det noe vi vel egentlig har hørt nok av er det aldrende artister som forsøker å sprenge grenser med nyskapende musikk. Dette er imidlertid en ukjent tanke for gode gamle George Ivan Morrison, eller Van Morrison som de aller fleste velger å kalle ham i 2008. «Van the man» veit hva lytterne er ute etter, og leverer ganske enkelt varene.

Låtene kan nok ved første gjennomlytting høres ut som et oppgulp av mannens tidligere klassikere, men ved å utvise litt tålmodighet dukker det opp mang en musikalsk overraskelse. Morrison har selv produsert plata, og har tydeligvis gjort jobben nøye. Til tross for det enkle og ukompliserte har han likevel ikke overlatt noe til tilfeldighetene, og resultatet kan ikke kalles for annet enn musikk av høy kvalitet.

Vi finner jazz, pop og en pen dose «Morrisonsk soul», for å bruke et uttrykk litt utenom det vanlige. Høydepunktet er tittelsporet, Keep It Simple. Her er viser han hva han er god for, både hva angår tekst og det å kunne skape noe meningsfullt uten å overdrive virkemidlene.

Dette er nok ikke den første skiva du bør lytte til om du er ute etter å «oppdage» Morrisons særegne musikk, men for dem som har lært seg å sette pris på Van Morrison er dette slettes ikke blant mannens dårligste plater. Heller et sted midt på treet. Eller som Morrison selv sier det i tidligere nevnte låt:

“Well you got to keep it, keep it simple and that´s that.”

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.