Sex Pistols tilbake i Norge

Sex Pistols tilbake i Norge

Forrige gang Sex Pistols gjestet fjordriket resulterte det i at hele pønkebevegelsen i Norge startet. På samme måte som de hadde brøytet vei for pønken i England og Sverige, førte det også her til at tusenvis av ungdommer løp hjem og startet band.

Attituden i deres live-opptredener satte nye standarder for fanden-i-voldskhet, der de spyttet, angrep publikum og kuttet seg selv opp. De neste fem årene skulle denne også kopieres av så godt som samtlige andre rock- og pønkband.

– Hvem hadde trodd at vi noen gang skulle få se Sex Pistols tilbake i Norge? Også attpåtil i Tromsø? Dette er rett og slett legendarisk, sier festivalsjef Hogne Rundberg på Døgnvillfestivalen i en pressemelding.

Sex Pistols’ debutplate ”Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols” startet ikke bare en revolusjon, men var også et brilliant stykke musikk, som fortsatt i dag rangeres blant topp 10 på så godt som alle «tidenes album»-kåringer.

– Sex Pistols er en del av alles oppvekst. Enten i kraft av deres egen plate, som fenomen, eller på grunn av alle bandene de har inspirert. Så vidt forskjellige band som Nirvana, Oasis, Green Day og Guns’n’Roses har alle selv vist til Sex Pistols som en meget sterk inspirasjonskilde. Sex Pistols posisjon i musikkhistorien er essensiell, slår Rundberg fast.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.