Blir det noe demokrati i Kina?

Foto: Ross Halfin, Robert John, allmusic.com

Ifølge en New York Times-artikkel fra 2005 har albumet kostet over 13 millioner dollar å lage – i løpet av de 14 årene det har vært i produksjon. Dette gjør Chinese Democracy til det mest kostbare og etterspurte uutgitte albumet noensinne. Det har vært over et halvt dusin slippdatoer, men albumet er fremdeles ikke i cd-hyllene.

Fotograf: Ross Halfin,Helt siden vokalist Axl Rose begynte på platen en gang i forrige årtusen, har et titall bandmedlemmer, produsenter og teknikere vært innom prosjektet. Kjente navn på produsentsiden har vært innom, blant annet Mike Clink, Roy Thomas Baker, Bob Ezrin og Sean Beavan. Med slike navn på listen, skulle vi vel i utgangspunktet kunne forvente det beste.

Men kan vi virkelig forvente noe av dagens Guns N’Roses-besetning, som der Axl er eneste gjenværende originalmedlem? Altså ingen Slash! Rose har igjennom årene også samarbeidet med en rekke artister som skal spille på Democracy. Brian May og Sebastian Bach er to av de større navnene. Bach har tidligere hintet i media at albumet kommer i 2012. Kanskje brusgiganten Dr. Pepper, som har lovet brus til alle som bor i USA når albumet endelig kommer, kan få fart på utgivelsen?

Fotograf: Robert JohnI 2006 dro Guns N’Roses ut på turné. De var blant annet innom Norge – to ganger i Oslo Spektrum. Og hvem husker ikke bråket i Sverige noen få dager før? Turneen het Chinese Democracy Tour, og bandet spilte nye låter som Better, IRS og The Blues. Flere av låtene har tidligere blitt lekket ut med studiokvalitet på internett. Har vi da hørt alt Chinese Democracy har å by på? Det vil tiden til å vise.

Ett av de mange ryktene rundt albumet sier at vi kan vente oss en blanding av gammelt Guns N’Roses, og noe mer alternativt. Kanskje låter som minner oss om Nine Inch Nails og Ministry? Dette gjenspeiler seg i låten Shackler’s Revenge, som er gitt ut via spillet Rock Band 2. Kan vi høre på låtene som har lekket ut at albumet har kostet et tosifret antall millioner dollar?

Fotograf: Allmusic.comPlateselskapet Geffen, som har tålmodighet nok til å fortsatt legge ut penger for prosjektet, hadde en økonomisk krise og måtte sparke 110 ansatte i 1999. Grunnen var ett stk kinesisk demokrati som aldri ble noe av. Og nå er vel Guns-fans møkk lei hele platen?

Vel, etter alle spekulasjonene å dømme kommer albumet kanskje ut snart. En ting er sikkert: Vi kommer til å følge med!

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.