Shine a Light – Gamlegutta tilbake

Shine a Light – Gamlegutta tilbake

I hovedrollene finner vi Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ron Wood. Og bak kameraet er den legendariske Martin Scorsese, som tidligere har regissert avskjedskonserten til The Band; The Last Waltz fra 1978.

Shine A Light åpner med en travel Scorsese som prøver å få tak i setlisten til bandet, og som finner den bare få sekunder før åpningsriffet til Jumping Jack Flash.

Utover filmen putter Scorsese inn klipp fra bandet historie. Med intervjuer av bandmedlemmene fra 60- og 70-tallet. Her ser vi en ung Mick Jagger som forgjeves prøver å svare på den tids tåpelige spørsmål. Shine A Light er på mange måter mer et konsertopptak enn en dokumentarfilm. Den kunne kanskje inneholdt flere tilbakeblikk på bandets karriere.

Med gjesteartister som Buddy Guy får vi ett innblikk i bandets inspirasjoner ,når de gjør en coverversjon av låten Champagne & Reefer. Vi får også se gjesteopptredener fra Jack White og Christina Aguilera.

Et bra utvalg av låter gjør denne konsertopplevelsen litt mer spesiell. Vi får blant annet sanger fra album som Let it Bleed, Exile on Main Street og Some Girls. Dvd-en inneholder bra mikset lyd som passet utmerket i kinosaler med ordentlig lydanlegg. The Rolling Stones kan fortsatt skape et show bedre enn det mange andre band i dag klarer.

Uansett om Shine A Light ikke på noen måte er i nærheten av filmen The Kids Are Alright – om bandet The Who. – fortjener fortsatt guttene i The Stones litt av din oppmerksomhet.

NB: Det finnes også en cd-versjon av konserten, som tidligere er blitt anmeldt i Panorama.

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.