Barleywine Blues – Elgslikking i solnedgang

Barleywine Blues – Elgslikking i solnedgang

Etter debutalbumet, Broken Songs Of Loneliness fra 2007, har gutta turnert flittig landet rundt og fått strålende tilbakemeldinger for både album og konserter og andrealbumet Barleywine Blues har mye godt og by på- spesielt de av oss som har sansen for amerikansk rock med klare preferanser til country, ørkenrock, bluegrass og annet musikalsk snadder med opprinnelse ”South of Dixie-Mason line”.

Musikken til Licking The Moose blir ofte beskrevet som bluegrass noe de uttvilsomt har hørt mye på, men Sarpsborgkarene er like mye influert av Nick Cave, Elvis, Johnny Cash og Steve Earle og man hører spor av kalifornsk countryrock og rockabilly. De kan sine ting, Licking Moose. De er durkdrevne musikere som kan traktere sine hovedsaklige akustiske instrumenter- enten det er fele, banjo eller gitarer.

Albumet er passe røft og vindskjevt produsert uten at det på noen måte skjuler de til tider lekre detaljene og låtene sparker i all hovedsak godt i fra seg. Hovedvokalist Lasse Karlsen synger godt med sin dype røst selv om han til tider låter litt vel anstrengt og noen ganger mangler glød. Men alt i alt kommer han og resten bandet godt ut av det.

Låtene er godt over det gjennomsnittlige og selv om Barleywine Blues mangler de helt klare høydepunktene og noen av låtene mangler det lille ekstra, er det mye godt å finne på bandets andre album.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.