Back To The River – Vital blues

Back To The River – Vital blues

38-årige Susan Tedeschi, opprinnelig fra Boston, men nå bosatt i Jacksonville, Florida, platedebuterte i 1998 og årets Back To The River er hennes åttende plateutgivelse og som sine forgjengere fylt til randen med vital og sprudlende soul- og gospelinfluert blues. Likte du Bonnie Raitt mens det ennå var litt futt og fart i damen eller Bonnie Bramlett (Delaney & Bonnie) vil du garantert få fot av Susan Tedeschi. Mikser du inn litt Janis Joplin, Derek & The Dominoes og Beth Hart vet du sånn noenlunde hva Tedeschi bedriver med.

På privaten er hun gift med gitaristvidunderet Derek Trucks som til daglig tjener til sitt maisbrød i The Allman Brothers Band og som også dann og vann spiller i turnebandet til Eric Clapton. I tillegg har han også sitt eget Derek Trucks Band. På konemors album Back To The River er han hjertelig til stede med solid gitarspill og låtskrivertalent. I tillegg til ektemannen stiller et solid lag med musikere som Brendan O’ Brien, Doyle Bramhall II (Clapton), Dave York, Matt Slocum, Ted Pecchio og Tyler Greenwell opp og gir lytterne en sjelfull bluesopplevelse det er lenge siden undertegnede har hørt. Albumet er produsert av ringreven George Drakoulias (The Black Crowes, The Jayhawks, Maria McKee og Madrugada) som har gitt låtene en passende retro innpakning.

Susan Tedeshi står selv for låtskrivingen med kyndig hjelp fra John Leventhal (Rodney Crowell, Mary Chapin Carpenter). Gary Louris (The Jayhawks) og Tony Joe White på den sugende swamprockeren Back To The River. I tillegg gir hun en finfin tolkning av There’s A Break In The Cloud skrevet av New Orleans-legenden Allan Toussaint. Ellers åpner hun friskt med Talking About med et sugende Duane Allmansk slidegitarspill av Doyle Bramhall II og fortsetter med utsøkte låter som 700 Houses, Butterfly, Revolutionize Your Soul og Love Will. Totalinntrykket er absolutt positivt og det er fint lite å utsette på Susan Tedeschis åttende album, og selv om det er fint lite nytt og revolusjonerende å hente på de elleve låtene på Back To The River, låter det hele så forfriskende og vitalt at det fungerer utmerket som medisinering mot kalde og fuktige vintre.

Skal du bare kjøpe en bluesplate i år, kan du like godt gjøre innkjøpet nå og gå til anskaffelse av Back To The River.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.