Simian Vices Modern Devices – Heltene fra Lillesand

Simian Vices Modern Devices – Heltene fra Lillesand

Trioen fra Lillesand har ikke gått de helt nye veiene siden det populære debutalbumet Strange Constellations kom på markedet i 2007. Et klokt valg, for denne skiva er minst like tøff som den forrige, noe som i denne sammenheng sier en hel del.

Hans Jørgen Undelstvedt synger knalltøft, med klare referanser til vokalstørrelser fra de britiske øyer på åttitallet. Her er tempo og energi (litt underlig om man tar i betraktning at gruppa kommer fra det trygge Sørlandet?), med en framdrift utypisk for norsk musikk. De sammenlignes gjerne med både Radiohead og Muse, noe som tidvis stemmer godt hva angår lydbilde. Noen ganger påfallende likt førstnevnte referanse, selv om det med respekt å melde fortsatt er et stykke igjen til de kan plasseres på samme hylle hva angår produksjon.

Ferric Taste er platas største overraskelse. Her er tempoet atskillig mer dempet, uten at det ødelegger noe av den grunn. Egentlig gjør det plata mer spennende, da resten av låtene fort kan bli for like i lengden. En annen låt det er verdt å merke seg for de av oss som kan like U2 (og da snakker vi om hva irene lagde på åttitallet), er The Hex. Her er det nesten så vi hører en ung Bono bak mikrofonen.

Heroes & Zeros klarer å fornye seg uten å finne opp kruttet på nytt. Simian Vices Modern Devices er glimrende saker, men egner seg nok best om du deler opp den musikalske opplevelsen i bolker. Likte du den forrige plata kommer du til å digge denne. Så skal det bli spennende å se hva gjengen finner på til neste gang!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.