Kärlek Är För Dom – Thåström mimrer

Kärlek Är För Dom – Thåström mimrer

Sven Joachim ”Pimme” Eriksson Thåström har en lang musikalsk karriere bak seg. Mange vil kjenne han fra Ebba Grön og ikke minst Imperiet, men også på egenhånd har han stått trygt i en årrekke. Han var aktiv i kampen mot apartheid, og deltok på en rekke støttekonserter for ANC på midten av åttitallet.

Raseriet fra ungdommen er nå, sikkert midlertidig, bytta ut med lavmælt ettertenksomhet i sakte fart på plata Kärlek Är För Dom. Det er rørende vakkert, samtidig som den grove stemmen til Thåström forteller oss at dette ikke er en mann du kødder med. Her en kar som allerede har levd et liv (født i 1957). Han tar seg den frihet å fortelle oss lyttere noen sannhetens ord. Samtidig ligger røffe riff hele tiden forsiktig i bakgrunnen, nesten som om det er en advarsel om at noe er i gjerde. At noe plutselig kan komme til å eksplodere underveis på denne reisen i Thåströms univers anno 2009. Dette skjer imidlertid aldri, så den som frykter ståk og støy kan trygt høre plata gjennom til siste slutt uten nevneverdige overraskelser.

Plata inneholder mange sterke tekster. Med titler som Den Druckne Matrosens Sang, Som Tag Av Längtan, Längtbort og ikke minst tittelsporet Kärlek Är För Dom (Som Har Tur) er det vel neppe vanskelig å tenke seg hva som er det gjennomgående temaet. Thåström kunne nesten sunget hva som helst – du tar ikke sjansen på å ikke la deg overbevise av denne mannen. Den beinharde vokalen med de innholdsrike setningene er rett og slett svært overbevisende.

De som er ute etter høyt tempo og vilt sinne må bla seg tilbake til Thåströms eldre utgivelser. Denne gangen handler det nemlig om tid for ettertanke. Herlig!

Nils F. Skumsvoll

Én kommentar til «Kärlek Är För Dom – Thåström mimrer»

  1. Tilbaketråkk: Den mannen » Panorama.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.