Reistu Þig Við, Sólin Er Komin Á Loft… – En islandsk solskinnshistorie

Reistu Þig Við, Sólin Er Komin Á Loft… – En islandsk solskinnshistorie

Reistu Þig Við, Sólin Er Komin Á Loft, som løst oversatt til norsk blir «på tide å våkne, solen har stått opp», ble opprinnelig gitt ut i 2007. Etter flere vellykkede konserter i Nord-Amerika og Europa i fjor, som etter sigende har skaffet bandet en solid fanbase, blir plata nå gitt ut på nytt med en langt mer omfangsrik distribusjon.

Sigur Rós har skrytt stort av For A Minor Reflection, og tok de like gjerne med som oppvarmingsband under fjorårets Europaturné. Ingen dårlig referanse å skrive ned på cv-en, det, men bortsett fra sjangerbetegnelsen har ikke disse guttene så alt for mye til felles med sine islandske gudfedre. For A Minor Reflection er ser langt mer mot amerikansk postrock, og da i særdeleshet Explosions In The Sky. Til tider blir det så likt at Reistu Þig Við… like gjerne kunne gått for å være et nytt album av Texas-bandet. Og det er ikke nødvendigvis så negativt.

For A Minor Reflection høres ut som de er særdeles drevne gamet, selv om bandmedlemmene ikke engang hadde fylt 20 år da denne plata ble spilt inn. At de har studert sine forbilder kanskje litt for nøye, får heller legges til i kontoen for ungdommelig entusiasme. Ser man bort fra det, er Reistu Þig Við… et meget solid album, med en tittel som er høyst beskrivende for så å si samtlige låter. Hele plata har et gjennomgående oppløftende preg, før bandet helt mot slutten av serverer en real katarsis, omtrent som en etterlengtet regnskur på en tropehet sommerdag.

Det er friskt det For A Minor Reflection byr på, men langt fra banebrytende. Likevel føyer Reykjavik-bandet seg inn som et veldig spennende postrock-navn, og bør bli et band å virkelig regne med når de etterhvert gir ut plate nummer to.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.