Berlinfestivalen tar av

Berlinfestivalen tar av

Foto: Thomas Olsen
 
Etter et opphold i fjor er Berlinfestivalen tilbake med sin fjerde utgave i år. Festivalen startet opp for fem år siden på en bondegård en times busstur utenfor Berlin og har siden flyttet nærmere og nærmere sentrum. Sist gang spilte blant annet Datarock og The Go! Team på en gammel fotballbane rett bak sentralbanestasjonen i hjertet av Berlin.

I fjor sommer ble det ikke noe arrangement, men nå er festivalen sterkt tilbake. Om det er håp om at billettsalget skal gå til himmels er uvisst, men i år holdes festivalen på flyplassen Tempelhof, også sentralt plassert midt i metropolen. Hitlers gamle flyplass ble lagt ned i oktober i fjor og 7. og 8. august er det første gang det arrangeres festival på rullebanen.

Storbyfestivalen er kanskje ikke kjent for å ha de største stjernene. Men Panorama opplevde både i 2006 og 2007 å stifte bekjentskaper med band som var på randen av gjennombrudd, som for eksempel The Klaxons og Late Of The Pier.

I år frister de med 90-tallsnostalgi med Jarvis Cocker og Saint Etienne. Men helt på toppen av plakaten finner vi Peter Doherty og tyske Deichkind. Sistnevnte kjent for sine ville hip-hop-elektroshow og sprø kostymer. Like ville, men mer rocka, Bonaparte er også verdt å få med seg. I tillegg spiller hyggelige navn som José Gonzales og Junior Boys.

I helga varmet Berlinfestivalen opp med en klubbkveld med blant annet Peaches (bildet). Hun var et av hovednavnene i 2007 og er tilbake når festivalen gjør comeback helga 7.-8. august, men denne gangen som DJ.

Panorama vil være til stede på årets festival. Se www.berlinfestival.com for mer informasjon.

Ida Svingen Mo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.