Ulovlig nedlasting stuper

Ulovlig nedlasting stuper

I 2007 lastet 42 prosent av britisk ungdom mellom 14 og 18 år ned rettighetsbeskyttet musikk uten å betale for det, minst én gang i måneden. I år har andelen sunket til 26 prosent, ifølge en undersøkelse gjennomført av analysebyråene Music Ally og The Leading Question. Undersøkelsen ble gjennomført blant 1000 musikkinteresserte tenåringer i desember 2007 og januar 2009.

Streamingtjenester som Spotify, YouTube, Last.fm og MySpace vokser derimot kraftig i oppslutning blant respondentene i undersøkelsen. 65 prosent svarer at de streamer musikk gjennom slike tjenester, og 31 prosent hører daglig på streamet musikk på datamaskinen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.