Pollard med soloplate, bandalbum, filmmusikk

Pollard med soloplate, bandalbum, filmmusikk

Foto: Clay Patrick McBride/Allmusic.com

I juni er det klart for nok et soloalbum fra indiekongen Robert «Bob» Pollard. Vi har for lengst mistet oversikten over antall utgivelser mannen har kommet med i eget navn eller med en av sine mange bandprosjekter, men overraskende mange av dem er verdt en omgang eller to på spilleren dersom du liker litt skrudd indieprogpsykedellika. Denne utgivelsen har fått navnet Moses on a Snail og utgis på Pollards eget plateselskap, Guided By Voices Inc, Med andre ord dukker den neppe opp i kampanjehyllen til Platekompaniet med det første. Dette er Pollards andre soloplate så langt i år. We All Got Out of the Army ble sluppet i februar til jevnt over hyggelige anmeldelser.

I tillegg holder den gamle Guided By Voices-sjefen også liv i sitt nyeste bandprosjekt, Boston Spaceships, som foruten Pollard består av John Moen fra The Decemberists og tidligere GBV-veteran Chris Slusarenko. I september er det dags for albumet Our Cubehouse Still Rocks, som etter hva vi kan skjønne er bandets fjerde langspiller siden oppstarten i 2008.

Robert Pollard har også spilt inn musikk til 4,192, en dokumentar om en utøver av den amerikanske liksomsporten baseball. Filmen og filmmusikken slippes i juli. Pollard var for øvrig noe av en idrettsstjerne i ungdomsårene, og utmerket seg innen baseball, hjelmball og basketball på skolenivå. Han ble nylig tatt opp i Northridge High School Athletic Hall of fame.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.